Het supertalent van Elise Schaap (2024)

© BrunoPress

0 / 35 Fotos

Jeugd -

Als jong meisje groeide Elise op in Papendrecht en vanaf haar zesde in Rotterdam. Ze kwam niet uit een artistiek gezin. Sterker nog, haar vader die een scheepvaartkantoor had en haar moeder die bloed prikte bij de bloedbank, zagen acteren als een hobby.

© BrunoPress

1 / 35 Fotos

Kleine podiumtijger -

Toch omschrijft Elise zichzelf als een kleine podiumtijger. Als kind deed ze al familieleden na en op haar kamer verzon ze hele spelshows. Op school stond ze altijd op het toneel en ze volgende iedere soap.

© BrunoPress

2 / 35 Fotos

Bijbaantje -

Toen ze 15 was werkte ze stiekem bij de zonnebank. Ze knipte gaatjes in strippenkaarten en maakte de zonnebanken schoon. Klanten waren de meest uiteenlopende types en dat zorgde voor veel inspiratie.

© BrunoPress

3 / 35 Fotos

Universiteit -

Toch koos Elise na het atheneum voor de Universitaire studie Communicatiewetenschappen. Ze kon namelijk goed leren en er werd wel van haar verwacht dat ze naar de universiteit zou gaan.

© BrunoPress

4 / 35 Fotos

Avondopleiding -

In de avond deed ze een toneelopleiding en daar ontmoette ze mensen die in haar geloofde. Ze gaven haar dat duwtje in de rug op toch auditie te doen bij de toneelschool in Amsterdam.

© BrunoPress

5 / 35 Fotos

Anna Drijver -

Op de avondopleiding ontmoette ze Anna Drijver met wie ze later meerdere rollen speelden.

© BrunoPress

6 / 35 Fotos

Undercover -

De twee speelden in de Netflix serie Undercover een aantal intieme scenes samen. Het maakte hun internationaal bekend.

© BrunoPress

7 / 35 Fotos

Wouter -

Ook haar grote liefde Wouter de Jong leerde ze kennen op de toneelschool. Hij zat bij Anna in de klas en die had tegen hem gezegd dat er een leuk meisje op de toneelschool zou komen.

© BrunoPress

8 / 35 Fotos

GTST -

Elise kende Wouter natuurlijk wel al omdat hij Milan speelde in GTST en ook die soap volgde ze op de voet. Ze vond hem in de serie maar bozig en irritant.

© BrunoPress

9 / 35 Fotos

Verliefd -

In het echte leven bleek hij heel vrolijk en met zijn lichtblauwe ogen staarde hij haar voortdurend aan. De liefde bloeide al snel op tussen de twee.

© BrunoPress

10 / 35 Fotos

Televisie -

Op televisie kennen we Elise o.a. van Het Klokhuis, Koefnoen en De Familie Kruys.

© BrunoPress

11 / 35 Fotos

Ruxandra Kruys -

In de Linda de Mol productie De Familie Kruys is ze de grote ster. Ze speelt de Roemeense Ruxandra Kruys, ook wel Rux. Dit deed ze fenomenaal!

© BrunoPress

12 / 35 Fotos

Als het accent maar goed is -

Zo werkte met een Roemeense taalcoach, en schreef thuis ook alle dialogen fonetisch uit.

© BrunoPress

13 / 35 Fotos

Kostuum is het halve werk -

'Als ik nu in de kleding van Ruxandra word gehesen, die haarstukken in krijg en belachelijk hoge hakken aantrek, komt het accent vanzelf. Dat kostuum is het halve werk.'

© BrunoPress

14 / 35 Fotos

Professional copycat -

Het persifleren is haar grote talent. Op Instagram noemt ze zichzelf 'professional copycat' en dat is ze. Ze doet Chantal Janzen, Sylvie Meis, Olcay Gulsen en zelfs Lil'Kleine met groot gemak na.

© BrunoPress

15 / 35 Fotos

Oefenen -

Ze oefent de typetjes thuis op de bank naast Wouter met oordoppen in en gaat net zo lang door totdat Wouter zegt,'ja dat is hem!'.

© BrunoPress

16 / 35 Fotos

Theater -

Ook in het theater heeft Elise diverse rollen op haar naam staan. In het DeLaMar Theater stond ze met o.a.Tjitske Reidinga en Peter Blok op het toneel.

© BrunoPress

17 / 35 Fotos

Rachel Hazes -

Elise speelde ook de derde vervanger voor de rol van Rachel Hazes in de musical 'Zij Gelooft in Mij'. Dit vond ze een mooie rol, maar moeilijke opgave. Iedereen hoopt natuurlijk op Chantal Janzen.

© BrunoPress

18 / 35 Fotos

Dochter -

Inmiddels is Elise alweer 17 jaar samen met haar Wouter en in juli 2015 kregen ze hun eerste kind samen, dochter Ava.

© BrunoPress

19 / 35 Fotos

Werkethos -

Lange tijd kon Elise 24/7 werken. Overdag draaien en dan in de avond nog een voorstelling spelen was voor haar gewoon, net als velen andere acteurs, maar dat eiste wel zijn tol.

© BrunoPress

20 / 35 Fotos

Gebit op een stokje -

Op een gegeven moment speelde ze langer iemand anders dan zichzelf. 'Dat ik na vijftien scènes Familie Kruys met een stapel gesmeerde boterhammen naar een willekeurige schouwburg moest sjezen. Toen voelde ik me een gebit op een stokje.'

© BrunoPress

21 / 35 Fotos

Longontsteking -

Haar gezondheid ging achteruit, ze begon 2019 met een longontsteking maar zat middenin de theaterproductie Single Camping. De antibioticakuur sloeg niet aan. Met lood in haar schoenen stapte ze naar de producent om aan te geven dat ze ging stoppen.

© BrunoPress

22 / 35 Fotos

Opnieuw zwanger -

Toen ze erachter kwam dat ze voor een tweede keer zwanger was geworden besloot Elise het wat rustiger aan te doen. Haar lichaam moest weer sterk worden voor dit kindje.

© BrunoPress

23 / 35 Fotos

Miskraam -

Toen kwam aan het begin van het tweede trimester van haar zwangerschap het verdrietige nieuws dat het hartje van haar kindje niet meer klopte. Dit was een grote klap voor Elise.

© BrunoPress

24 / 35 Fotos

Verdriet -

'Normaal gesproken is relativering mijn overlevingskracht. En ook al kan ik verstandelijk vrij snel rusten in het feit dat het dan niet zo had mogen zijn, het verdriet bleef zó voelbaar in mijn lichaam.'

© BrunoPress

25 / 35 Fotos

Gezin op één -

Deze donkere periode leerde haar dat er meer is dan werken en ze beter voor zichzelf moet zorgen. 'Ik ga mezelf niet voorbijrennen. Ik ben geen moeder geworden om alleen maar te werken. In mijn geval komt mijn gezin nu echt op één'

© BrunoPress

26 / 35 Fotos

Wouter is haar rots in de branding -

Gelukkig is Wouter er die haar helpt wat meer in het nu te leven en haar jaar niet meteen vol te plannen. Wouter mediteert elke dag en schreef een boek over het brein waarin hij wetenschappelijk onderbouwd waarom succes niet gelukkig maakt, maar geluk je wel succesvoller maakt.

© BrunoPress

27 / 35 Fotos

Mediteren -

'Doordat ik met iemand samen ben die dagelijks mediteert en heel bewust leeft, ben ik me ook bewust van lichaam en geest. Mijn levensstijl wordt erdoor beïnvloed'.

© BrunoPress

28 / 35 Fotos

Bekendheid -

Elise heeft zich altijd uit de schijnwerpers weten te houden, maar ze wordt nu steeds bekender. Dat heeft ze niet alleen aan Netflix te danken ook aan Linda de Mol!

© BrunoPress

29 / 35 Fotos

In de sauna -

'Ik ga nog altijd met de trein, ik ga ook heel graag naar de sauna. Dat is een mindere plek om herkend te worden. Ik zal niet meer uitgebreid in m'n blootje in een ligweide gaan zitten en een bittergarnituur bestellen.'

© BrunoPress

30 / 35 Fotos

April, May en June -

Samen met Tjitske en Linda speelde ze in Linda's nieuwste bioscoopfilm April, May en June. Ze speelden drie zussen die zichzelf en elkaar bij de naderende dood van hun moeder levensvragen stellen.

© BrunoPress

31 / 35 Fotos

Echte zussen -

Dat Linda groot fan is van Elise mag wel duidelijk zijn. Ze wist meteen al dat Elise en Tjitske haar zussen zouden spelen in de film. Ze had ze allebei stiekem wel echt als zus willen hebben.

© BrunoPress

32 / 35 Fotos

Gouden Film -

De film trok gigantisch veel bezoekers en werd al bekroond tot Gouden Film. Het tweede seizoen van Undercover ging vorig jaar van start en er kwam zelfs een film en ook een derde seizoen.

© BrunoPress

33 / 35 Fotos

Sterallures -

En wie denkt dat ze een waar jetset-leven heeft, heeft het mis: 'Ik vrees dat ik een vrij belegen artiestenbestaan leid. Ik ben ook niet echt een nachtbraker. Ik ben gewoon een braaf schaap. Als ik vroeg op moet om te werken, ga ik op tijd naar bed'.


(RTLBoulevard) (Het Parool, AD, Wendy)

© BrunoPress

34 / 35 Fotos

Het supertalent van Elise Schaap (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 5915

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.